Over mij

Als topsporter was energie alles voor mij. Op het juiste moment ontspannen, rust inbouwen én hersteltijd, waren vaste onderdelen in mijn trainingsprogramma. Een ware zoektocht, naar wat ik écht nodig had en wat bij mij paste. Nu ik ouder ben, pluk ik de vruchten, van wat ik toen heb geleerd. Ik ga nog steeds te hard en mijn hoofd zit regelmatig vol. Maar omdat ik weet, hoe energie voor mij werkt én ik heb leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, weet ik wat ik moet doen om mijn energie te bewaken.

Op mijn 20e koos ik voor topsport. Een ongebruikelijke keuze, in een tijd dat topsport nog in de kinderschoenen stond. Squash was een kleine sport. Over mijn ambitie werd lacherig gedaan. ‘Hoe ga jij je geld verdienen?’ ‘Wat doe je er nog naast?’ Het was mijn lot als pionier, zo voelde ik dat. Als een van de eerste vrouwelijke topsporters, heb ik van mijn sport, mijn beroep kunnen maken.  Dat zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen. En zo liep ik op mijn 20e met twee squashrackets in mijn rugzak, onbevangen en eigenwijs door de straten van Johannesburg. Om mij voor het eerst te meten met de wereldtop.

Squash heeft mij veel gebracht. Naast mijn titels, 6-voudig Nederlands kampioene, 11e plaats op de wereldranglijst en vele internationale titels, heb ik ook veel geleerd over energiemanagement.

Ik besef, dat ik bevoorrecht ben met mijn ‘topsportopleiding.’ Als topsporter heb ik ervaren, hoe belangrijk het is om grip te krijgen op de wisselwerking: hart, hoofd en lichaam. Hoe moeilijk het is om op cruciale momenten te vertrouwen op het lichaam. Dat het hoofd je danig in de weg kan zitten. Hoe dit leidt tot verkramping en energieverlies. Topsport heeft mij geleerd, te luisteren naar lichaamssignalen van moeheid en (over) spanning. Wijze lessen. Want mijn hoofd zit regelmatig vol, maar gelukkig fluit mijn lichaam mij altijd op tijd terug.

Babette foto

Mijn visie

Na mijn squash, heb ik mijn coaching skills ontwikkeld, op en buiten de baan. Ik heb verschillende leidinggevende functies bekleed. Wat mij door de jaren heen is opgevallen, hoe weinig aandacht er is voor het lichaam in werkprestaties. Het hoofd is leidend en het lichaam blijft onderbelicht. Terwijl het lichaam zo’n belangrijke functie heeft in ontladen van dagelijks opgebouwde stress. En in het opladen van nieuwe energie. Ik geloof dat als we het lichaam weer belangrijker  zouden maken, het aantal mensen met burn-out klachten drastisch vermindert.

Gemotiveerd door mijn topsport- en levenservaring, heb ik daarom een scan/methode ontwikkeld, waarin het lichaam weer net zo belangrijk wordt als het hoofd.

Op een eenvoudige, snelle manier maak ik energie zichtbaar en koppel dit aan de ‘werkprestatie’. Ik geloof dat bewustwording en inzicht in je eigen energiehuishouding, de allerbelangrijkste stap is om met energiemanagement aan de slag te gaan.

Missie

Als pleitbezorger van lichaamsbewustzijn – de kern van energiemanagement-, voel ik mij net als vroeger weer een eigenwijze pionier. Ik hoop, met mijn boodschap zo veel mogelijk mensen te bereiken. Hen aan te moedigen om op een andere manier naar zichzelf te kijken. En te inspireren om het lichaam mee te nemen in hun persoonlijke groei. Voelen doe je immers met je lichaam!  

Werkwijze

Mijn manier van werken richt zich op een gezonde balans tussen hoofd, hart én lichaam. Met focus op het lichaam, bespreek ik samen met jou, welke ‘beweging’ het beste aansluit op jouw energiebehoefte. En hoe je dit inpast in je dagelijks leven. Wanneer er uit spar- en/of verdiepingssessie blijkt, dat jouw energiebehoefte elders ligt, dan kijk ik samen met jou naar een oplossing die bij je past

Zit je niet lekker in je vel, maar weet je nog niet precies wat je nodig hebt?

Laten we in gesprek gaan om te kijken of ik, of een van de specialisten met wie ik samenwerk, je verder kan helpen.