Inspiratie

Lichaamsbewustzijn

Hoe komt het toch dat we het lichaam zo onderschatten? Zouden we gelukkiger zijn, als we meer vertrouwen op het lichaam en

Goed voelen

Wat doe jij om je goed te voelen? Hoe goed voel jij jezelf eigenlijk? Vooral in deze tijd kan voelen confronterend zijn.

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.
Babette foto

Babette Hoogendoorn

Als topsporter was energie alles voor mij. Op het juiste moment ontspannen, rust inbouwen én hersteltijd, waren vaste onderdelen in mijn trainingsprogramma. Een ware zoektocht, naar wat ik écht nodig had en wat bij mij paste. Nu ik ouder ben, pluk ik de vruchten, van wat ik toen heb geleerd. Ik ga nog steeds te hard en mijn hoofd zit regelmatig vol. Maar omdat ik weet, hoe energie voor mij werkt én ik heb leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, weet ik wat ik moet doen om mijn energie te bewaken.

Op mijn 20e koos ik voor topsport. Een ongebruikelijke keuze, in een tijd dat topsport nog in de kinderschoenen stond. Squash was een kleine sport.  Als een van de eerste vrouwelijke topsporters, heb ik van mijn sport, mijn beroep kunnen maken.

Squash heeft mij veel gebracht. Naast mijn titels, 6-voudig Nederlands kampioene, 11e plaats op de wereldranglijst en vele internationale titels, heb ik ook veel geleerd over energiemanagement.

Lees meer over Babette